Osa 5

????
Armas Antero kaivaa taskujaan tarjotakseen virkailijalle tyydyttävän selityksen klinikalle tuloonsa. Ja aikansa kaivettuaan kaivaa povitaskustaan neljään osaan taitellun A4 printtiliuskan joka sisältää Hannele Lehtikuusen artikkelin vihreälanka lehdestä. Ja ojentaa sen virkailijalle, hetken luettuaan virkailija kohottaa jälleen katseensa, tuijottaa Armas Anteroa hetken ja toteaa, mutta tehän olette mies. Niin olen vastaa Armas Antero ja lisää vielä: mies joka haluaa isäksi. Ja tahdon että minulle laaditaan suunnitelma hedelmöityshoidosta. Voiko muuten sukupuoleen vaikuttaa hoidon kestäessä. Virkailija: ei kyllä te miehenä pysytte ainakin niiden palveluiden puitteissa mitä tämä klinikka tarjoaa. Armas Antero: Ei ei, kun minä tarkoitin lasta, vaikka eipä sillä suurta merkitystä olekkaan. Poika tai tyttö kunhan on terve. Minä en nyt oikein käsitä, miten te luulette pystyvänne tekemään lapsen yksin. Te joko olette hullu tai pelleilette kustannuksellani vastaa hoitaja. Armas Antero pohtii hetken. Ei tietääkseni en ole hullu ja varmasti minä tiedän, että olen tosissani. Mutta tarvitsen apuanne, kun en tiedä mistä aloittaa, sen verran tiedän kuitenkin, että tarvitsen luovutetun munasolun ja varmaankin, sattuneesta syystä, minun kohdallani alatiesynnytys ei taida tulla kysymykseen joten vähintäänkin sektio on pakollinen. Minulla ei myöskään ole kohtua, joten teidän täytyy kertoa minulle vaihtoehdoista, voisiko sikiö kasvaa esimerkiksi vatsalaukussa ? Ja jos ei, niin mitkä ovat vaarat kohdun ulkopuolisessa raskaudessa. Enpäpä hormonaaliset vaikutukset mieheen, herran jumala en halua, että minulle kasvaa rinnat.
Armas Antero tunsi itsensä turhautuneeksi, hedelmöitysklinikka oli miltei nauranut hänet pihalle, kun hän oli tiedustellut yksinäisen miehen mahdolisuuksista saada lapsi ilman naisystävää. Miksi miehen pitäisi olla heikommilla kuin yksinäisen naisen, kukaan ei vaivautunut selittämään. Nauroivat vain. Ja nyt vielä TV-toimitus kääntää veistä haavassa, näyttämällä Saddam Husseinin oikeudenkäyntiä TV:ssä. Saddam on TV kuvassa sijoitettu pinnasänkyä muistuttavaan aitioon, kuin muistuttamaan maailman epätasa-arvoisuudesta ja epäoikeudenmukaisuudesta.

Saddamilla oli kuulemma kullasta tehdyt vessanpöntötkin palatsissaan. Ja japanissa on huuhtelu sekä etu, että takapuolelle, puhumattakaan niiden soittamasta musiikista. Joten Armas Antero tunsi kokemansa vääryyden uudestaan ja uudestaan, päivittäin nöyryytys tuli mieleen Lotus Rojalista huolimatta. On kovaa tämä suomalaisen miehen elämä, biologinen kello tikittää, ja vaikkei tikittäisikään, niin yrittäkääpä asettautua Armas Anteron kenkiin. Vaikka hän saisikin lapsen alulleen jonkin klinikan avulla , tai muuten, olisi hän jo kuusikymmentä+ kun lapsi täyttää 15v.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kääntäjä