sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kotona taas


Auton rotisko toi kuin toikin meidät taas turvallisesti kotiin, eikä kuoltu rusokuusama myrkytykseenkään. Hilda haettiin mummilta kotiin ja kuira mummupapalta (Hildan kehittämä kollektiivi ilmaus vanhemmistani - aika kätevää muuten). Keksisinköhän tuollaisia itsekin, saisi kätevästi niputettua ihmisiä yhteen sanaan. Jos olisi paljon saman nimisiä niin voisi sanoa vaikkapa, että tuolta nuo Jarijarijari, Teemuteemu ja Pasipasi tulevat.Viikolopun aikana nimittäin tapasin hillittömän määrän Paseja, Teemuja ja Jareja. Ongelmalliseksi asian tietysti tekee se, että nuo henkilöt eivät vietä kaikkea aikaansa yhdessä niinkuin mummupappa, eiväkä siten muodosta kollektiivia. Onkohan muuten YK:n entinen pääsihteeri tai pääsihteerit Boutros Boutros-Ghali yksi vai kaksi henkilöä.  Täytyy varmaan kysyä Hildalta, kun tuntuu luonnostaan hallitsevan tämän minua paremmin.

Minun on pakko tunnustaa, että minua aina toisinaan on mietityttänyt, että valitaanko nuo pääsihteerit aina nimen perusteella. Ainakin minun korviini myös Boudros Boudroksen seuraajien nimet ovat jotenkin keksityn kuuloisia. Kofi Annan on mielestäni sellainen, että siitä tulee jotenkin kahvi mieleen, ehkä se on valitsijoista tuntunut vaalilupaukselta, ei enää koskaan aamuja ilman kahvia. Varmaan tämä nykyinen kaveri Ban ki moon on taas sitten talouselämän ehdokkaana päässyt asemaansa, kun pyrkii lupauksissaan perustamaan kuun ensimmäisen rahoituslaitoksen.

Tässä valossa en yhtään ihmettele, ettei YK:lle ole valittu Yhtään Suomalaista pääsihteeriä, miltä nyt joku Martti Ahtisaari kuulostaisi. Ei kovin kummoiselta. Siinä sitä taas oltaisiin; taas romahtaisi kansallinen itsetunto. Eipä kehtaisi ulkomailla käydessään suomalaisuuttaan tunnustaa ja jotain svahilia pitäisi opetella katukauppiaalle puhumaan, kun se huutelisi perään, että: "mita kuuluu kukkuluuruu", ettei se vaan arvaisi, että jaahas tässä näitä suomalaisia nyt sitten taas on.unasema Kiingereza


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kääntäjä