sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Netistä poimittua.


"On väitetty, että jopa 65 prosenttia tulevista isistä kärsisi joistakin raskausoireista.
Ennen synnytystä miesten hoivahormoni prolaktiini nousee noin 20 prosenttia. Kortisolitaso tuplaantuu ja herkkyys ja valppaus paranee. Synnytyksen jälkeen miesten testosteroni putoaa noin kolmanneksella ja estrogeenitaso nousee tavallista korkeammaksi. (Katherine Wynne-Edwardsin mukaan miesten estrogeenitaso nousee noin kuukautta ennen synnytystä ja pysyy korkealla noin kolme kuukautta synnytyksen jälkeen.) Kaikki muutokset auttavat miestä kiintymään lapseensa."

"Yleisin aivolisäkkeen häiriö on maitohormonin eli prolaktiinin liikatuotto, johon naisilla liittyy kuukautishäiriöitä ja maidon eritystä rinnoista ja miehillä impotenssia ja sukupuolista haluttomuutta." 

" Useimmat ovat varmaan kuulleet stressihormoni kortisolin haitallisista vaikutuksista. Kohonnut kortisoli voi vaikuttaa kaikkiin kehon fysiologisiin järjestelmiin, kuten kilpirauhaseen ja lisämunuaiseen. Se voi aiheuttaa ahdistusta ja hermojen kireyttä, johtaa lihomiseen ja luukatoon, lisätä diabeteksen ja sydän- ja verisuonitautien riskiä ja tyhjentää energiavarastot."

" Miesten hormoniasioista on enemmän puhuttu vasta viime vuosina, kun on opittu ymmärtämään testosterinin ratkaisevan tärkeä osuus miehen yleisen hyvinvoinnin kannalta. Mieshormoni ei ole pelkästään ”seksihormoni”, vaan se vaikuttaa ehkä jopa voimakkaammin yleiseen fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin."

" Estrogeenit ovat useiden tutkijoiden mukaan merkittävä ympäristöriski. Niiden on todettu muun muassa häiritsevän kalojen ja muiden vesieläinten sukupuolenmuodostusta. Pahimmillaan on havaittu, että koiraskalat ovat muuttuneet naaraiksi."

Tämä tieto lohduttanee kuitenkin kaikkia tähtimatokoiraita.
Onneksi olen ihminen, enkä tähtimato.
 
...Tämä selittää kyllä aika paljon.....Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kääntäjä