tiistai 17. syyskuuta 2013

Uusperhe
Suomen Uusperheellisten Liitto Ry:n vertaisryhmään osallistumista suosittelen kaikille uusperheellisille, ainakin yhden kerran. Saattaa kyllä jäädä tavaksi sen jälkeen.

Mikä on uusperhe? Kuinka hoitaa parisuhdetta uusperheen arjen pyörityksen keskellä? Sun, mun, meidän – miten toteuttaa vanhemmuutta uusperheessä? Äiti- ja isäpuolena oleminen….Uusperheessä kaikki menee usein toisin kuin kuvitellaan tai haaveillaan. Kuitenkin, jos rakkautta vain riittää, uusperheen arki on usein hyvin onnellinen,sanoo perheterapeutti ja uusperheasiantuntija Pekka Larkela


Ryhmän ohjaajina toimivat koulutetut, itsekin uusperheelliset vertaisryhmäohjaajat. Paikkoja ryhmään on rajoitetusti ja viikonloppuun otetaan mukaan kuusi paria ilmoittautumisjärjestyksessä. Ryhmä on tarkoitettu kaikille uusperheiden pareille, jotka haluavat eväitä parisuhteen ja uusperheen iloihin ja suruihin. Ryhmä noudattelee vertaisryhmien periaatteita sisällöltään. Keskusteltavat asiat ovat ehdottoman luottamuksellisia. Vertaisryhmässä voi yhdessä pohtia uusperheiden selviytymiskeinoja ja kuulla miten muut ovat kohdanneet ja käsitelleet uusperhe-elämän käänteitä. Usein jo pelkästään puhuminen ja sen tajuaminen, ettei näissäkään kysymyksissään ole yksin, on jo auttanut pariskuntia.

2 kommenttia:

  1. On käynyt mielessä monesti. Nettikeskustelupalstalla on myös saatu mahtavaa vertaistukea, toivottavasti joskus ihan kasvokkainkin jonkun uusperheporukan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan oltu parina kesänä Suplin leirillä ja ollaan myös uusperhevertaisryhmän ohjaajia. Ei muuta kuin rohkeasti mukaan! Perheytymisen kannalta myös hienoja kokemuksia lapsille nuo leirit.

      Poista

Kääntäjä