torstai 26. syyskuuta 2013

Banaanikärpäs asiaa ja vähän muutakin.

Tietty mutaatio lyhensi vain koiraiden elinikää


Tutkijat havaitsivat dna:ssa useissa eri kohdissa mutaatioita, jotka vaikuttivat merkittävästi koiraspuolisten banaanikärpästen ikääntymisnopeuteen ja elinikään. Mutaatiot, jotka tekivät koiraskärpästen elämästä lyhyen, eivät kuitenkaan lyhentäneet merkittävästi niiden naaraskärpästen elämää, jotka olivat perineet saman mutaation.
Tutkimuksen tekoon osallistuneella Damian Dowlingilla on myös selitys siihen, miksi tällaisia mutaatioita voi olla sukulinjoissa paljonkin: – Jos mutaatiot ovat haitallisia vain koiraille, ne voivat silti periytyä naaraiden kautta aina uusille sukupolville luonnonvalinnan karsimatta niitä pois.
– Tuhansien sukupolvien kuluessa pelkästään koiraille haitalliset mutaatiot pääsevät kasautumaan, koska mitokondrion dna peritään aina äidiltä, Dowling huomauttaa.
Tutkijat uskovat, että tuloksella on banaanikärpästen lisäksi selitysvoimaa ihmisten ja monien muidenkin eläinlajien elinikään. – Yksinään tämä ei tietenkään selitä eliniän eroa. Elämäntapa ja sosiaaliset tekijät vaikuttavat siihen, ja erilainen hormonitoiminta on merkittävä biologinen tekijä, huomauttaa Newcastlen yliopiston professori Tom Kirkwood.

Voi meitä miehiä !!No onneksi mulla on oma teknikko, varokaa kyborgi iskä tulee !!

Ihan selvästi pitää minusta tällaisenakin !!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kääntäjä