perjantai 11. lokakuuta 2013

11.10.2013

Selailin Iltalehden sivuja.

Näitä synnyttäjät eivät kehtaa kysyä - vastaukset tabuihin Voiko vauva syntyä niin nopeasti, että kätilö ei ehdi ottaa lasta kiinni vaan se putoaa salin lattialle? 

Vauva ei voi tippua lattialle. Äidin vaisto on niin vahva, että jos vauva syntyy nopeasti eikä kätilö ehdi paikalle, äiti koppaa kyllä itse vauvan syliinsä. Kun kätilö on paikalla, hän ottaa lapsen vastaan.
Ollaan treenattu kopittelua raskauden alusta asti, ensin pallolla ja sitten vähän ajan päästä siirryttiin vauvanukkeen. Ollaan mietitty, että miten sen saisi täytettyä vedellä, että olisi oikean  painoinen...


Jännitän omia reaktioitani synnytyksen aikana. Saako synnytyssalissa huutaa ja kiroilla? 

Suoraan toiselle ihmiselle kohdistettu huutaminen ja kiroilu on aina sopimatonta. Yleisesti ottaen maailmaan mahtuu ääntä, joten jos huutaminen helpottaa oloasi ja kiroilu poistaa paineita, niin sitten sinun on huudettava ja kiroiltava.  
Toivottavasti kukaan ei säikähdä, kun raavas mies karjuu synnytyssalissa.


Mitä jos sanon jotain kamalaa tai noloa? Suuttuvatko kätilöt tai nauravatko he minulle taukohuoneessa?
Juu juu siellä ne hihittelee kahvihuoneessa....

Synnytyksessä toimivat ihan samanlaiset ihmisten väliset pelisäännöt, kuin missä tahansa muuallakin elämässä. Tietysti kätilöä saattaa suututtaa, jos sanot hänelle kamaluuksia, mutta ammatillisena henkilönä hän ymmärtää tilanteesi eikä provosoidu sanoistasi. Kätilö on myös vaitiolovelvollinen, joten asiasi pysyvät salin seinien sisäpuolella.


Pelkään verta. Mitä tapahtuu jos pyörryn synnytyksessä? Voiko niin käydä?

 Äiti voi pyörtyä synnytyksen aikana. Tätä ei kuitenkaan tapahdu kovin usein. Silloin kätilö auttaa äidin hyvään asentoon sekä virvoittelee ja hoitaa häntä. Äiti virkoaa yleensä saman tien.Yleensä ???

 Lisää synnyttäjien kysymyksiä osoitteessä:

 http://www.iltalehti.fi/perhe/2013101017590718_pr.shtml 

4 kommenttia:

 1. Joo joo, meijän äijä kohelsi alapäähän ihmettelemään "synnytyksen ihmettä", sai ikuiset traumat siitä ja siitä synnytykseen kuuluvasta hajusta ja lopulta lähetettiin vanhan kätilön viisain elkein "soittamaan sukulaisille", kun tyttö oli syntynyt. Kätilö siitä sitten minulle kommentoimaan, että "parempi pitää noi ukot poissa täältä tämän jälkeen. Niillä täällä mitään tekemistä on, enemmän hyötyä puhelimessa...":-D - Eli kyllä - ne nauravat sulle. Eikä missään takahuoneessa, vaan suoraan äidille.

  VastaaPoista
 2. Päädyin vasta sivuillesi pari päivää sitten ja pakko oli lukea joka ikinen postaus. Kirjoitat kyllä mahtavasti ja hymyillen sekä välillä nauraen tuli tekstit luettu :) Mielenkiinnolla jään seuraamaan blogiasi :)

  VastaaPoista
 3. Eehheheheeee! Loistavia! Oma ukkokultani nauroi ihan vääränään noille omille kommenteillesi. :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos mallamoija, tämä valmistaa minua tulevaan. Kiitos anonyymi mielenkiinnosta paljon olet jaksanut lukea. Olen iloinen jos joku löytää elämästämme löytyy edes ripauksen huumoria. Kreecher Tärpälle terveisiä.

  VastaaPoista

Kääntäjä